mapa sajta linkovi aktuelnosti
   
srpski   crnogorski  

 

 


STUDIRANJE NA DALJINU, E-LEARNING

Asocijacija studenata sovjetskih i ruskih fakulteta iz Srbije i Udruženje studenata sovjetskih i ruskih fakulteta iz Crne Gore imaju ekskluzivne ugovore sa vodecim Univerzitetima Rusije u oblasti studiranja na daljinu (e-learning).

OPŠTI USLOVI:

1. Studiranje na daljinu (e-learning) oznacava mogucnost studiranja na vodecim ruskim Univerzitetima iz Beograda (Podgorice). Student sa preko Asocijacije ili Udruženja upisuje na ruske fakultete.

2. Kandidat predstavlja neophodna dokumenta Asocijaciji (Udruženju) zavisno od izabranog Univerziteta, potpisuje Ugovor o studiranju sa fakultetom koji je izabrao, vrši sve neophodne radnje preko Asocijacije (Udruženja) u Beogradu (Podgorici).

3. Student ima status vanrednog studenta ruskog fakulteta.Sve neophodne lekcije,video lekcije,materijale,testove i sl.kandidat ima na sajtu izabranog Univerziteta. Dostup na sajt student dobija posle upisa i placanja školarine.

4. Svu neophodnu pomoc student dobija od Asocijacije (Udruženja)

5. Asocijacija (Udruženje) ce ukoliko bude potrebno obezbediti studentu prostorije sa kompjuterom i internetom,video lekcije i sl.Ove usluge ulaze u školarinu.

6. Postoji mogucnost studiranja na daljinu (e-learning) kako osnovnih akademskih studija (bachelor),diplomskih akademskih -master studija, biznis škola,kurseva kao i skraceno studiranje za diplomirane specijaliste koji žele da dobiju još jednu diplomu iz drugih oblasti (program „druga diploma“).

7. Svi Univerziteti su zvanicno akreditovani i imaju obrazovnu licencu u Ruskoj Federaciji.Studenti po završetku dobijaju državne diplome Ruske Federacije.Sistem studiranja je uskladen sa Bolonjskim procesom.Vecina Univerziteta je državna ali postoji saradnja i sa jednim privatnim.

8. Školarina Studiranja na daljinu (e-learning) je mnogo manja nego na redovnim studijama (konkurentna sa fakultetima u Srbiji i Crnoj Gori) a prednost je što student živi i radi „kod kuce“. Cene studiranja kao i druge uslove možete naci u prilogu zavisno od Univerziteta za koji se odlucite. Cene se utvrduju jedan put godišnje i mogu se menjati (do potpisivanja ugovora sa Univerzitetom) kao i zbog kursnih razlika.

9. Moguc je prepis sa fakulteta u Srbiji i Crnoj Gori,upis studenata koji su završili Višu školu i sl.

10. Uslovi upisa i studiranja mogu biti izmenjeni od strane fakulteta (do upisa i potpisivanja Ugovora).

Detaljnije informacije možete dobiti putem mejl adrese: ruskistudentiscg@yahoo.com


Državna Finansijska akademija pri Vladi Ruske Federacije
Ruska ekonomska akademija Plehanov
Ruski Univerzitet Prijateljstva
Svetski tehnološki Univerzitet

o nama
studiranje u rusiji
Studiranje na daljinu
Kursevi ruskog jezika
nostrifikacija
dokumenti i materijali
rukovodstvo
međunardna saradnja
izdavacka delatnost
inicijative
kontakti