mapa sajta linkovi aktuelnosti
   
srpski   crnogorski  

 

 

Međunarodna saradnja

08. Decembra 2005. godine u gradu Kostroma potpisan je Sporazum o trgovinsko - ekonomskoj i kulturnoj saradnju izmedju Kostromske oblasti Ruske Federacije i Opštine Berane DZ Srbija i Crna Gora i Ugovor o pobratimljenju izmedju Kostromskog reona Kostromske oblasti Ruske Federacije i Opštine Berane DZ Srbija i Crna Gora. Dokumenta su potpisali Gubernator Kostromske oblasti Ruske Federacije gospodin Seršunov V.A., predcednik Opstine Berane DZ Srbija i Crna Gora gospodin Jovančević Relja i glava Samouprave Kostromske oblasti Ruske Federacije gospodin Sopin V.V. Inicijatorom ove manifestacije bila je nasa Asocijacija koja će nastaviti rad na zbližavanju regiona u sastavu RF i SCG.

UGOVOR O BRATIMLJENJU IZMEDJU KOSTROMSKOG REJONA (KOSTROMSKA OBLAST, RUSKA FEDERACIJA) I OPŠTINE BERANE (DRŽAVNA ZAJEDNICA SRBIJA I CRNA GORA)

SPORAZUM O TRGOVINSKO-EKONOMSKOJ I KULTURNOJ SARADNJI IZMEĐU KOSTROMSKE OBLASTI (RUSKA FEDERACIJA) I OPSTINE BERANE (DRZAVNA ZAJEDNICA SRBIJA I CRNA GORA)

27.06.2008. godine u Moskvi potpisan je Ugovor o naučnoj i nastavnoj saradnji između Moskovskog Državnog Univarziteta Lomonosov i Crnogorskog Državnog Univerziteta.Ugovor su potpisali rektor Lomonosova akademik g-n Sadovnićij Viktor Antonović i v.d. rektora Crnogorskog Državnog Univerziteta g-n Uskoković Zoran. Inicijatorom ove manifestacije bilo je Udruženje studenata sovjetskih i ruskih fakulteta iz Crne Gore koje će nastaviti rad na zbližavanju Univarziteta Rusije i Crne Gore.

UGOVOR O NAUČNOJ I NASTAVNOJ SARADNJI IZMEĐU MOSKOVSKOG DRŽAVNOG UNIVERZITETA LOMONOSOV I CRNOGORSKOG DRŽAVNOG UNIVERZITETA


o nama
studiranje u rusiji
Studiranje na daljinu
Kursevi ruskog jezika
nostrifikacija
dokumenti i materijali
rukovodstvo
međunardna saradnja
izdavačka delatnost
inicijative
kontakti