mapa sajta linkovi aktuelnosti
   
srpski   crnogorski  

 

 


Kursevi ruskog jezika u Beogradu (Podgorici)

Asocijacija studenata sovjetskih i ruskih fakulteta iz Srbije i Udruženje studenata sovjetskih i ruskih fakulteta iz Crne Gore imaju ekskluzivne ugovore sa vodećim Univerzitetima Rusije u oblasti kurseva ruskog jezika.

OPŠTI USLOVI:

  1. Kursevi ruskog jezika se održavaju u Beogradu (Podgorici) po  programu Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov ili Sankt Peterburškog univerziteta. Završne ispite kandidati polažu profesorima sa Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov ili Sankt Peterburškog univerziteta. Kursevi se plaćaju.
  2. Pri uspešno položenom testu kandidati dobijaju sertifikat Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov ili Sankt Peterburškog univerziteta o znanju ruskog jezika na određenom nivou.
  3. Sertifikati su državnog obrasca Ruske Federacije (ruski toefl) .
  4. Sertifikat određenog nivoa daje pravo upisa na fakultete u Rusiji.
  5. Asocijacija (Udruženje) u saradnji sa Moskovskim državnim  univerzitetom Lomonosov i Sankt Peterburškim  univerzitetom organizuje tokom cele godine kurseve i letnje škole ruskog jezika u Moskvi i Sankt Peterburgu.
  6.  Asocijacija (Udruženje) u saradnji sa Moskovskim državnim  univerzitetom Lomonosov i Sankt Peterburškim  univerzitetom organizuje konferencije,naučne skupove,seminare za predavače ruskog jezika,studente,učenike i dr. na teritoriji Ruske Federacije,Crne Gore i Republike Srbije. 
  7. Asocijacija (Udruženje) u saradnji sa  Sankt Peterburškim  univerzitetom i Međunarodnom asocijacijom učitelja ruskog jezika i literature (MAPRYAL) nudi mogućnost kupovine (pretplate) na časopis “Svet ruske reči“ kao i štampanje vaših članaka u ovom časopisu. Časopis ima međunarodni status.

Detaljne informacije možete dobiti na telefon +38164-643-89-35  Tatjana Šuković


 
o nama
studiranje u rusiji
Studiranje na daljinu
Kursevi ruskog jezika
nostrifikacija
dokumenti i materijali
rukovodstvo
međunardna saradnja
izdavacka delatnost
inicijative
kontakti